Päťdesiat odtieňov SIVEJ

by - 11/13/2017


Autor: E L James
Originálny názov: Fifty shades of grey
Rok vydania: 2011,X.Y.Z,albatros
Počet strán: 607
Jazyk: Slovenský
Prečítane: 6.11.2017

Úryvok z textu
•,,Ste gay, pán Grey?"
On sa zostra nadychuje a ja sa prepadám od hanby pod zem. Taká spostosť! Prečo len tie otázky pred predčítaním aspoň trochu nefiltrujem? Predsa nemôžem povedať, že to iba čítam. Prekliata Kate a tá jej zvedavosť.

•A potom ho uvidím. Srdce mi skoro rozmláti hrudník, tak dunivo sa v ňom rozbúcha. One je fakt tu - kvoli mne. Moja vnútorna bohyňa v duchovnom očakávani vyskakuje z pohovky. Christian ľahko prepláva medzi ľuďmi, v jeho medenýcj vlasoch sa odráža tlmené osvetlenie baru a sivé oči mu svietia... zlobou? Napätím?

•A hneď ma tlačí do náručia, celý zadýchany a cituplný... lenže ja ho nechcem ani vidieť. ,, Pusť ma... nie..." Zrazu zisťujem, že sa vzpieram jeho zovretiu a odstrkávam ho od seba. Bojujem s ním. ,,Nedotýkaj sa ma!" zasyčím.



Môj názor, moje pocity

Musím pravdu povedať, že od tejto knihy som očakávala naozaj veľmi veľa (viac ako od filmu) a moje očakávanie ma až prekvapilo. 

Je síce pravda, že vo filmoch nedajú úplne všetko ale podľa môjho názoru dosť veľa hlavných veci vo filme vynechali. Ale naspäť ku knihe.

Po prečítani nejakých 200 strán som bola prekvapená ako to autorka dokáže tak dlho naťahovať a neprestáva to byť nezaujímave a nudné. 

Možno v som od tej knihy očakávala trošičku menej sexuálnych scén ale neprekážalo mi to, možno prave to udrží čítateľa pri čítani. 
Cela táto kniha bolá taka o naťahovaní Christiana Greya, zisťovaní čo vlastne Anastasia Steelová chce. 

Táto časť bola o tom ako sa spoznavali, zisťovali svoje hranice respektíve vas autorka oboznámila s postavami no ale aj po prečítani prvej časti budete mať veľa otázok a budete chcieť čítať ďalej.. 

Ak si neprečítate knihu nezistíte, že Ana navšívila matku, nezistíte pravú značku ich telefónov (to len tak, lebo apple ako vo filme to nie je 😂) , myslím, že vo filme nebolo ani to ako promovala.. 

Jednoducho táto kniha ma oslovila, zaujala aa neviem čo viac mám k nej povedať pretože je toho toľko ale nechcem vám ani prezrádzať čo sa tam deje aby som vás nepripravila o zážitok z tejto knihy.. 

Musím sa aj priznať, že okrem tých sexuálnych scén je tam aj veľa citilivých a dojemných časti, pri ktorých sa vám nahrnú do oči slzi. A ja osobne som knihu zatvarala so zvlaštnym pocitom a slzami v očiach.. 
Takže ak máte nato vek (aspoň 16) tak vám túto knihu odporúčam prečítať.



Dúfam, že sa vám moja dnešna recenzia páčila. Budem vďačná za každý odber a komentár ❤


You May Also Like

2 komentárov

  1. Tak veľmi si to chcem prečítať ale bojím sa že ma to privedie na nejaké zle myšlienky. Ako správny kresťan by som nemala ale čo. ..musím to nejak prežiť lebo sú na to skvelé recenzie a ja mam rada skvelé knihy 😁😁

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neprivedie ťa to na zle chodníčky neboj 😇 Mne osobne tie "sexuálne" scény ani neprišli nejako nevhodné 😂

      Odstrániť

Nahlásiť zneužitie