Pripravované knihy, ktoré by sa ti mohli páčiť #1

by - 5/19/2018

Vítam vás pri dnešnom sobotňajšom článku, v ktorom by som vám rada predstavila  knihy, ktoré môžme očakávať tento rok. Dúfam, že si tu nejakú knižočku nájdete. 



The Glittering Court 2- Midnight Jewel 


Druhé pokračovanie snáď rovnako úspešnej série ako Upírska Akadémia od Richelle Mead.
Knihu pripravuje vydavateľstvo Slovart (30.12.2018), tesne pred koncom roka. Ale myslím, že dátum vydania sa ešte posunie. 

Obsah prvého dielu: 
Podľahnite čaru prepychových palácov a nekonečného bohatstva v príbehu mladej šľachtičnej Adelaide, ktorá sa musí vydávať za slúžku, aby unikla vopred dohodnutému manželstvu. Ak to však chce dokázať, musí vstúpiť na Diamantový dvor, čo však nie je len obyčajná škola, kde sa mladé chudobné dievčatá učia spôsobom vysokopostavených dám, ktorým sú súdení bohatí a mocní manželia. Adelaide vo svojej príprave, samozrejme, exceluje, a dokonca sa jej podarí pred všetkými utajiť svoj skutočný pôvod. Pred všetkými, až na Cedrica, syna zámožného majiteľa Diamantového dvora. Aj Cedric však skrýva mnohé tajomstvá. No potom Adelaide padne do oka mocnému guvernérovi a hrozí, že Cedricove a Adelaidine tajomstvá vyplávajú vo svetle ich vzájomnej príťažlivosti na povrch. Ak podľahnú láske, hrozí im škandál obrovských rozmerov, poškvrnenie povesti Diamantového dvora a zaľúbencov čaká život vydedencov kdesi na kraji obývaného sveta...


The Odds of Loving Grover Cleveland

Kniha, ktorá by nás mala potešiť už tento mesiac je od Rebekah Crane- Ako sa zamilovať do blázna. Túto romantickú beletriu vydá už tento mesiac vydavateľstvo Ikar  (29.5.2018).  

O čom bude táto kráska? 
Šestnásťročná Zander Osbornová žije vo vlastnom svete a očividne sa trápi. Jedného dňa jej rodičia oznámia, že ju prihlásili do tábora Padova, päťtýždňového programu pre problémových tínedžrov.
Zander tam nezapadá, alebo si to aspoň myslí. Pre svojich spolutáborníkov má len jedno označenie: blázni. Väčšina z nich nemá ďaleko od diagnózy. Je tam napríklad Cassie, jej spolubývajúca, ktorá sama seba opisuje ako manicko-depresívno-bipolárno-anorektickú, alebo Grover Cleveland (áno, ako ten americký prezident), milý, ale konfliktný chlapec, ktorý čaká, že sa uňho prejaví schizofrénia. Pravdepodobne sa ani jeden z nich nemýli. V tábore je aj Bek, očarujúci patologický klamár.
Popri skupinových „zverapiách“ a zakázaných nočných vychádzkach vznikajú nepravdepodobné priateľstvá a ako michiganské leto graduje, štyria tínedžeri postupne odhaľujú svoje tajomstvá. Zander priťahuje komplikovaný Grover a ona začne uvažovať, či môže byť ešte šťastná. No ak sa má dať znovu dokopy, musí si najprv upratať v hlave. 



A Court of Mist and Fury

Druhé pokračovanie úspešnej série Na dvore z tŕňov a rúži od autorky Sarah J. Maas. Touto knihou nás prekvapí vydavateľstvo Slovart (31.8.2018). Takže nám krásne spríjemnia koniec prázdnin. Dúfajme, že všetci čo túto knihu čakáme tak tento dátum je už konečný. 

Obsah prvej knihy: 
Keď devätnásťročná lovkyňa Feyre zabije v lese vlka, na prah jej domu dorazí nebezpečný netvor, ktorý sa dožaduje odplaty. Feyre sa razom ocitá uprostred zákernej čarovnej krajiny, ktorú pozná len z rozprávok a legiend. Až tam zistí, že jej uchvatiteľ nie je žiadny netvor, ale príslušník rasy smrteľne nebezpečných a nesmrteľných férov, ktorí kedysi vládli celému svetu. A volá sa Tamlin. Na jeho panstve si postupne uvedomuje, že ľadová nevraživosť, ktorú k nemu pociťovala, sa premieňa na spaľujúcu vášeň, čo pohlcuje všetky klamstvá a výstrahy o prekrásnom, no nebezpečnom svete férov. Férsku krajinu však zahaľuje prastarý zlovestný tieň. Feyre musí objaviť spôsob, ako ho zastaviť... inak má na svedomí Tamlina a celú férsku rasu.

Jedného dňa



Druhý príbeh bielej romantickej série od našej slovenskej autorky Maya Sinay. Knihu pripravuje vydavateľstvo Agromepa, a táto kniha nás poteši dňa 30.9.2018. 

 O čom bude druhý príbeh tejto bielej série? 
Budúca maliarka Alex má pred sebou prvé prázdniny ako dospelá. Chce snívať, maľovať a užívať si talianske more. Ale jej plány sa náhle zmenia, keď sa zadíva do zelených očí, ktoré sú pre ňu viac ako osudové. Letné lásky však nikdy netrvajú dlho. Rýchlo vzplanú a zase vyhasnú. Zostanú po nich len spomienky a spálené srdce. A osud si pre Alex pripravil hneď niekoľko nepríjemných prekvapení. Alex prestane veriť na šťastné konce a na lásku, o akej sa dá čítať iba v románoch. Žije ticho a nenápadne, aby si ju osud zase nevšimol a nezamiešal sa jej do života. A predsa jedného dňa... 

Darker


Druhé pokračovanie legendárnej série Päťdesiat odtieňov z pohľadu Christiana Greya od autorky E.L.James.  Túto knihu nám umožní prečítať vydavateľstvo Baronet (31.10.2018), dúfajme, že po roku sa dočkáme prekladu. 

Obsah prvej knihy: 
Prostredníctvom jeho vlastných slov, myšlienok, úvah a snov ponúka E L James iný pohľad na ľúbostný príbeh, ktorý uchvátil milióny čitateľov po celom svete. CHRISTIAN GREY má rád kontrolu v každej situácii. Jeho život je usporiadaný, disciplinovaný a absolútne prázdny – až do dňa, keď do jeho kancelárie vpadne pôvabne neohrabaná a éterická Anastasia Steelová. Po jej odchode sa Christian snaží zabudnúť na ňu, ale namiesto toho sa zmieta v búrke emócií, ktorým nerozumie a ani im nedokáže odolať. Zdá sa, že na rozdiel od žien, s ktorými sa stretával predtým, Ana doňho vidí – že cez masku úspešného biznismena, čo si užíva luxusný životný štýl, prenikne až do Christianovho chladného a zraneného srdca.Zaženie vzťah s Anou desivé zážitky z detstva, ktoré Christiana každú noc prenasledujú? Alebo jeho temné sexuálne túžby, tendencia ovládať druhých a zničujúca nenávisť voči sebe samému Anu odradia a zničia krehkú nádej, ktorú mu dáva?



Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil, a že ste si tu našli knihu, ktorá vás zaujala. Čoskoro sa môžte tešiť na druhú časť tejto série článkov. 

                                  ៱Camila

You May Also Like

0 komentárov

Nahlásiť zneužitie