Ako sa zamilovať do blázna

by - 7/19/2018

Autor: Rebekah Crane
Originálny názov: The Odds of Loving Grover Cleveland
Dátum vydania: 2018, YOLI
Počet strán: 272
Jazyk: Slovenský
Prečítané: 7/2018


Úryvok z knihy

"Poviem ti, čo je pravda." Cassie sa otočí ku skupine a ukazuje na nás. "Katie grcia, lebo spoločnosť ju presviedča, že je tučná, a ona sa nemá rada natoľko, aby jej to bolo jedno. Dori nenávidí nevlastného otca, lebo jej pravý otec ju opustil pre inú ženu. Uznávam to zabolí." 




Môj názor, moje pocity


Vítam vás pri novej recenzii na knihu Ako sa zamilovať do blázna. Tak sa pohodlne usaďte a čítajte.  



Príbeh nám rozpráva o šestnásťročnej Zander, ktorá žije vo vlastnom svete, v ktorom ju očividne niečo trápi. Po jednej dôležitej udalosti sa Zanderin otec rozhodne ju zapísať do tábora pre problémové deti. Zander je očividne jasné, že do tohto táboru ani trocha nezapadá. V tomto päťtýždňovom tábore sa Zander zoznámi so spolubývajúcou Cassie, ktorá o sebe tvrdí, že je manicko-depresívno-bipolárno- anorektická osoba. Spozná sa s chlapcom, ktorý si o sebe myslí, že dostane schizofréniu po otcovi alebo tiež chlapec, ktorý neustále klame.  V tábore sa Zander venuje rôzným aktivitám a jednou z nich je aj povinná "zverapia", na ktorej vznikajú nepravdepodobné priateľstva a zakázane nočné výlety. Postupe sa odhaľujú životné tajomstvá. Zander počas celého pobytu uvažuje či môže byť znova šťastná ale ak chce musí si najprv upratať v hlave. 


 

Musím sa priznať, že na túto knihu som narazila naozaj úplne náhodou a to konkrétne keď som písala článok o knihách, ktoré vyjdú. Dlho som uvažovala či si ju mám vôbec vziať ale nakoniec som sa rozhodla, že áno- veď vyzeralo to ako milý príbeh o tínedžeroch a musím povedať, že aj naozaj bol.  

Nemôžem povedať, že v knihe sa na nás hneď na začiatku vrhne nejaká akcia, vlastne nemôžem ani povedať, že nejaká akcia bude vôbec v knihe. Povedzme si pravdu, že táto kniha nie je ani sladký román, skôr by som povedala, že je to taká oddychová, v ktorej je aj troška ponaučenia pre tých menších čitateľov. Kniha je naozaj krásne a hlavne ľahučko spracovaná.  Nie sú tam žiadne ťažké opisy a nudné pasáže. Všetko mi dávalo zmysel.  

Kniha je delená na pár takých hlavných kapitol, a tie hlavne kapitoly majú ešte svoje podkapitolky. Každá kapitola sa týkala niečoho určitého čomu sa venovala. Čo sa mi páčilo tak to bolo to, že to bolo rýchlo čitateľne a nenudila som sa pri tom ako som už vyššie spomínala. Zo začiatku som mala problémik sa nejako spoznať s hlavnou hrdinkou lebo bola naozaj tajomná a vlastne ani z jej myšlienok som nevedela prečo sa v tom tábore ocitla, takže ma autorka nútila čítať ďalej už len kvôli mojej zvedavosti. 

Jednoducho celé to bolo také, že som nevedela čo a prečo.  
Jediná chybička, ktorú autorka spravila bola, že ku konci to začalo byť troška predvídateľne a rýchlo ukončené ale zároveň všetko otočila hore nohami čo vymyslela naozaj výborne.  Čo musím vytknúť- chýbal mi tam epilóg 

Človek ako ja tam čakal lásku "žili šťastne až naveky", bola tam ale nebolo jej tam toľko koľko prezrádza názov knihy- aspoň u mňa, keďže som skôr prizerala na tú "poučnú" stránku knihy. 
 
No každopádne túto knihu milujem a priznám sa, že by som asi chcela zažiť taký príbeh ako Zander. Určite sa k tej knihe v budúcnosti vrátim a vrelo vám ju odporúčam ak ste dievča do tej dvadsiatky maximálne dvadsaťtri

Za recenzný výtlačok ďakujem eshopu preškoly, ktorí mi knihu zaslali. Zakúpiť si ju môžeš TU.  


                                                                                                        ^Camila

You May Also Like

2 komentárov

Nahlásiť zneužitie