Pripravované knihy, ktoré by sa ti mohli páčiť #2

by - 7/28/2018



Vítam vás pri druhej časti článku, Pripravované knihy, ktoré by sa ti mohli páčiť.  Dúfam, že si tu každý nájde niečo svoje. Tak už sa len pohodlne usaďte a čítajte.  



Tales from the Shadowhunter Academy 


Niečo pre milovníkov Cassandry. Už teraz v lete by nás malo vydavateľstvo Slovart (15.8.2018)prekvapiť knihou Príbehy z Tieňoloveckej akadémie- Simon Lewis 

O čom bude táto kráska?  

Simon Lewis bol kedysi obyčajný smrteľník, potom sa z neho stal upír. Teraz sa pripravuje na vstup do najnovšej etapy svojho života – stáva sa z neho Tieňolovec! Nenechajte si ujsť exkluzívnu zbierku poviedok, ktorá približuje život jednej z najobľúbenejších postáv Tieňoloveckej ságy po konci šesťdielnej série Nástroje smrteľníkov. 


A court of frost and starlight 

Tretím pokračovaním so série Na dvore z tŕňov a rúži nás prekvapí vydavateľstvo Slovart (21.10.2018) a štvrtým pokračovaním COOBOO (30.10.2018) v českom vydaní. Tak povedzme si pravdu, Slovart nám zasa všetko presunie. 

Obsah prvého dielu knihy  

Keď devätnásťročná lovkyňa Feyre zabije v lese vlka, na prah jej domu dorazí nebezpečný netvor, ktorý sa dožaduje odplaty. Feyre sa razom ocitá uprostred zákernej čarovnej krajiny, ktorú pozná len z rozprávok a legiend. Až tam zistí, že jej uchvatiteľ nie je žiadny netvor, ale príslušník rasy smrteľne nebezpečných a nesmrteľných férov, ktorí kedysi vládli celému svetu. A volá sa Tamlin. Na jeho panstve si postupne uvedomuje, že ľadová nevraživosť, ktorú k nemu pociťovala, sa premieňa na spaľujúcu vášeň, čo pohlcuje všetky klamstvá a výstrahy o prekrásnom, no nebezpečnom svete férov. Férsku krajinu však zahaľuje prastarý zlovestný tieň. Feyre musí objaviť spôsob, ako ho zastaviť... inak má na svedomí Tamlina a celú férsku rasu. 

The Glittering Court 3 

Záverečným dielom série Diamantový dvor nás má prekvapiť vydavateľstvo Slovart (31.12.2018). Čo myslíte ako sa táto séria skončí?  

O čom je táto séria?  

Podľahnite čaru prepychových palácov a nekonečného bohatstva v príbehu mladej šľachtičnej Adelaide, ktorá sa musí vydávať za slúžku, aby unikla vopred dohodnutému manželstvu. Ak to však chce dokázať, musí vstúpiť na Diamantový dvor, čo však nie je len obyčajná škola, kde sa mladé chudobné dievčatá učia spôsobom vysokopostavených dám, ktorým sú súdení bohatí a mocní manželia. Adelaide vo svojej príprave, samozrejme, exceluje, a dokonca sa jej podarí pred všetkými utajiť svoj skutočný pôvod. Pred všetkými, až na Cedrica, syna zámožného majiteľa Diamantového dvora. Aj Cedric však skrýva mnohé tajomstvá. No potom Adelaide padne do oka mocnému guvernérovi a hrozí, že Cedricove a Adelaidine tajomstvá vyplávajú vo svetle ich vzájomnej príťažlivosti na povrch. Ak podľahnú láske, hrozí im škandál obrovských rozmerov, poškvrnenie povesti Diamantového dvora a zaľúbencov čaká život vydedencov kdesi na kraji obývaného sveta... 


Kingdom of Ash 

Autorka Trónu zo skla nás obdarila siedmou časťou a nás s ňou prekvapí vydavateľstvo Slovart (30.12.2018). Osobne si myslím, že na preklad si počkáme troška dlhšie. Ale verím, že každý milovník Trónu sa teší.  

Ako začína prvý diel tejto nekonečnej série?  

V krajine bez akejkoľvek mágie, kde vládne krutý kráľ, je na kráľovský dvor povolaná najnebezpečnejšia nájomná vrahyňa. Prichádza, aby získala späť svoju slobodu, nie aby zabila kráľa. Ak v turnaji porazí dvadsaťtri nájomných vrahov, zlodejov a žoldnierov, prepustia ju z väzenia a po štvorročnej službe ako kráľova šampiónka získa späť svoju slobodu.  

Jej meno je Celaena Sardothien. Korunný princ si Celaenu na túto úlohu najal a je jej jediným spojencom. Kapitán kráľovskej gardy je zas jej pravým ochrancom. V komnatách a chodbách Zámku zo skla sa však schováva niečo oveľa nebezpečnejšie... A keď začne Celaeniných protivníkov niekto po jednom likvidovať, jej zápas o slobodu sa mení na boj o holé prežitie. Tajomný nepriateľ sa totiž neuspokojí, kým nebude ležať celý svet v troskách. 

Twisted Palace 

Tretie pokračovanie papierovej princeznej si pre nás prichystá vydavateľstvo Ikar, dátum ešte neuviedli ale pravdepodobne by sme sa jej mali dočkať už tento rok. (O dátume vás informujem v najbližších pripravovaných knihách) 

O čom bude táto séria?  

S Ellou Harperovou sa život nemaznal. Sťahovala sa z miesta na miesto, zápasila s finančnými ťažkosťami, no verila, že jedného dňa sa z bahna dostane. Po matkinej smrti však ostala sama. Zarábala si pochybným spôsobom, nevhodným pre mladé dievča, vždy však s jediným cieľom: zmaturovať a dostať sa na vysokú školu. Zrazu jej cesty pretne Callum Royal, nechutne bohatý otec piatich synov a jej nový poručník. Sľúbi Elle štedrú odmenu za každý mesiac, ktorý v sídle Royalovcov do skončenia štúdia vydrží. Neplnoletá Ella vlastne nemá na výber, no je tu jeden veľký háčik. Callumovi synovia ju z duše nenávidia. Najmä ten najstarší, no nepochybne najočarujúcejší Reed Royal je rozhodnutý poslať vypočítavú zlatokopku tam, odkiaľ prišla. Bohatstvo, luxus, intrigy. Nič z toho Ella doteraz nezažila, no ak má vydržať v zlatej klietke, musí stanoviť vlastné pravidlá. 


Dúfam,že sa vám tento článok páčil a našli ste si svoju knihu. Prajem ešte peknú sobotu. 

                                                                                 ^Camila
 

You May Also Like

0 komentárov

Nahlásiť zneužitie