Časodejovia- Kľúč k času|| RECENZIA

by - 6/19/2019










Veľká vďaka patrí vydavateľstvu albatros média, ktorý mi knihu zaslali. Vaša knihovnička sa poteší ak si ju zakúpite práve TU.





♡♡♡♡♡
 ,,To je časodejnícka strela?"
,,Je to len okvetný lístok," namietala víla. ,,Strela ešte nedozrela. Ak prejdeš zasvätením a dostaneš sa na Mesiac, bude z nej skutočná zlatá alebo strieborná strela. Niekedy býva aj bronzová, ale môže sa stať, že zostane čierna"  
♡♡♡♡♡

Môj názor, moje pocity


Chcela by som Vás privítať pri dnešnej recenzií, tentokrát na knihu, ktorá nesie názov Časodejovia- Kľúč k šťastiu. Pohodlne sa usaďte a prajem Vám príjemný zážitok z čítania.  


Príbeh nám rozpráva o dievčati menom Vasilisa, ktorá až donedávna žila život obyčajného dievčaťa, bývala so svojou babičkou, ktorá ju vychovala. Vasilisa nemala ani poňatia o tom, že jej otec je mocný mág čarovnej krajiny Eflara, až kým sa jej jedného dňa neocitol pred dverami. Eflara je miesto, kde žijú tajomní čarodejníci, ktorý vďaka veľmi silnej mágií môžu ovplyvniť plynutie času. Vasilisa sa musí aj so svojím otcom do tejto krajiny presťahovať a zisťuje, že tu nežijú len čarodejníci ale aj víly a iné zázračné stvorenia, no vôbec netuší aké nebezpečenstvo ju v tejto krajine čaká. Nikto netuší prečo a ako sa tam Vasilisa objavila ani to kým je v skutočnosti. Sú teórie o tom či je to nešiká, ktorá nepozná svoj pôvod alebo špiónka, ktorá sa snaží pomôcť otcovi získať trón. No v jeden deň, keď prebieha niečo ako zasvätenie sa zistí, kto Vasilisa v skutočnosti je.  

♡♡♡♡♡ 

Časodejovia mi v poličke ležali už nejaký ten piatok, a ja som pomaly zabudla o čom má táto kráska byť, takže som sa do čítania pustila úplne na slepo, len s tou myšlienkou, že ma táto kniha možno prekvapí. No nie som si istá či som spravila práve najlepšie keď som si predtým nepozrela obsah knihy.  
Zo začiatku som mala sa troška  menší chaos, kto je kto, čo sa tam vlastne deje a k čomu to smeruje. No netrvalo to dlho a nejako som si utriedila myšlienky, postavy a bolo to v pohode. Jediné problém, je, že si stále myslí, že Vasilisa ma šestnásť a nie dvanásť rokov.   

Keď už som sa orientovala v deji tak sa mi to delí na dve polovice. Zaujímavé častí, ktorých bolo viac ako tých, pri ktorých som doslova zaspávala. Ale keď to zhrniem do jedného celku tak som z knihy celkom prekvapená a prečítala by som si ju ešte raz pretože aj keď ma na jednej strane nudila tak ma bavilo to čítať a celkovo ten príbeh, kedy ľudia cestujú v čase. K tomu Vasilisa, ktorá je zvedavá a snaží sa zistiť čo najviac o tom čo sa deje. Prežíva dobrodružstvo aj keď s časodejstvom nechce mať nič spoločné a trvá na tom celú knihu, tak sa to naozaj vyvinie celkom zaujímavo.  

Tiež musím povedať, že aj keď som si počas čítania robila závery ako to skončí,
a kto môže byť táto postava, či kladná alebo záporná, keď som si vravela aké je to predvídateľné, že a teraz určite to je niekto kto ju chce len zneužiť a naviesť ju na zlú cestu alebo keď som si myslela tak tento sa jej snaží pomôcť a pritom to bolo všetko inač. Takže aj keď som si vravela aká je predvídateľná kniha tak vôbec  nebola predvídateľná. Aj keď mám jedno malé podozrenie, že ak by som bola mladšia tak by som túto knihu zhltla jedným dychom ale aj teraz to bolo dobrodružstvo.

Chcela by som sa aj vyjadriť k postavám, pretože potrebujem povedať o kom si čo myslím ale to by som robila veľké spoilery takže to vidím len tak, že poviem pár slov k Vasilise.

Už na začiatku mi bola Vasilisa sympatická, mala vlastný názor, vedela sa za seba postaviť sama, vedela sa o seba postarať a bola zvedavá čo sa mi páčilo, pretože strkala nos tam kam by nemala a preto ju čakali rôzne dobrodružstva a hlavne snažila sa dokázať, že nie je taká ako si ľudia myslia, a tiež by spravila pre priateľov všetko.  

Už je načase moje odporúčanie a s čistým srdiečkom Vám môžem povedať, že Vám knihu odporúčam či už máte radi tento žáner alebo nie, kniha Vám niečo dá a prekvapí Vás. Ja určite siahnem aj po ďalších dieloch a Ak ste ju ešte nečítali tak to napravte a prečítajte, pretože podľa mňa táto kniha stojí zato. 


⭐⭐⭐

Rada by som Vám poďakovala za prečítanie mojej recenzii, dúfam, že sa Vám páčila a zanechala vo Vás nejakú myšlienku. My sa čoskoro uvidíme pri ďalšej recenzii ale zatiaľ si užívajte krásne júnové dni.

You May Also Like

0 komentárov

Nahlásiť zneužitie