Selekcia

by - 4/07/2018


Autor: Kiera Cass
Originálny názov: The Selection
Rok vydania: 2012, COOBOO
Počet strán: 293
Jazyk: Slovenský
Prečítane: 4/2018


Úryvok z knihy
Keď sme si na pošte vyzdvihli ten list, mama bola v siedmom nebi. Už predtým sa rozhodla, že všetky naše problémy sú vyriešené, raz a navždy za nami. Veľkým háčikom v jej dokonalom pláne som bola ja. Nepovažovala som sa za obzvlášť neposlušnú dcéru, ale tu sa moja trpezlivosť končila. Nechcela som patriť do kráľovskej rodiny. Nechcela som byť Jednotkou. Nechcela som sa o to ani len pokúsiť.


Môj názor, moje pocity

Príbeh nám rozpráva o 35 dievčatách, ktoré dostanú šancu vstúpiť do sveta drahých šperkov a nachvíľu sa stať princeznami a vyhnúť sa svojmu osudu, ktorý majú určený od narodenia.

Jedno Kráľovstvo 8 kast. 35 dievčat. Jedna koruna.

Hlavná hrdinka America je do tejto Selekcie vybraná ale je to pre ňu nočná mora. Musí opustiť svoju jedinú lásku- Aspena, ktorý je z nižšej kasty preto svoj vzťah tajili.
America musí žiť odísť z domova, žiť v paláci, na ktorý útočia rebeli. Neskôr sa America zoznámi s princom Maxonom. Plány v jej živote, ktoré si vysnívala strácajú na dôležitosti.



Na túto knihu som sa tešila od kedy som sa o nej dozvedala. A tento týždeň sa mi konečne dostala do rúk.

Zo začiatku mi America, prišla trošku protivná čo sa neskôr zmenilo- myslela v podstate len na seba-a už som ju vnímala ako normálne dievča, ktoré nie je stotožnené s tým čo sa odohráva, a že musí byť toho súčasťou. Neskôr si uvedomí, že v selekcii je aj z dôvodu, že sa odpúta od minulosti.

Americu som si obľúbila už len z toho dôvodu, že mi veľmi pripomínala mňa v niektorých situáciach.

Kniha bola krásne a ľahučko napísana takže sa to naozaj dobre čítalo. Z knihy som mala príjemný zážitok. 

Doslova som žila týmto svetom a vcítila som sa do Americy.

Našla som si pár stránok, kedy som nechápala rozhodnutia Americy. Boli hlúpe a nezmyselné a nedospelé. Ale ak by takáto nebola tak dej sa neodohráva tak ako ma. 💖

Na knihe sa mi páčilo, že aj napriek tým všetkým princeznovským svetom autorka dokázala vytvoriť nový a zaujímavý, ktorý vás pohltí. Doslova a do písmena.
Z knihy mám naozaj dobrý pocit a naladila ma veľmi pozitívne.

Knihu som si tak veľmi zamilovala, že som si ani neuvedomila, že už čítam poslednú stránku kým sa neobjavili slová koniec prvej knihy.


Ak by som mala knihu odporúčať tak to spravím, tým mladším čitateľom (12) z dôvodu, že si tento príbeh zamilujú a žijú ešte tým princeznovským svetom a tým starším, že si pri tejto knihe oddýchnu a ešte to budú aj milovať a vratia sa do detských čias. 

Za knihu sa chcem poďakovať kníhkupectvu preskoly.sk ktorý mi túto knihu zaslali. Knihu si môžeš zakúpiť TU

You May Also Like

2 komentárov

  1. Selekce mě strašně zaujala obálkou, ale i námětem, mám námět "reality show" moc ráda, ale ve finále jsem byla vážně hrozně zklamaná. Myslela jsem si, že jsem na knihu už byla moc stará (četla jsem ji někdy v 19? Už je to docela dlouho :-D), ale zjistila jsem, že je i hodně čtenářů v mém věku, kteýrm se líbí, tak jsme si prostě jenom nesedly... Mně horzně vadila America...:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa zaujímala z dôvodu, že takéto svety mam rada 😅 Ale tiež mi zo začiatku prekažala America 😅 Neskôr som ju pochopila 😅

      Odstrániť

Nahlásiť zneužitie