After- Bozk

by - 2/21/2019

Autor: Anna Todd
Originálny názov: After
Rok vydania:  2015, Yoli
Jazyk: Slovenský
Počet strán: 584
Prečítané:  2/2019


Veľká vďaka patrí eshopu preškoly, ktorý mi knihu zaslali. Vaša knihovnička sa poteší ak si ju zakúpite TU


♡♡♡♡♡
V jednej chvíli som ho nenávidela a hneď nato túžila po jeho bozkoch. Cítila som pri ňom veci, o ktorých som ani netušila, že existujú. Bolo mi pri ňom do smiechu, do plaču, kričala som a revala, no predovšetkým som sa cítila nažive.
♡♡♡♡♡

Môj názor, moje pocity
Vítam Vás pri dnešnej- možno troška dlhšej- recenzii, na jednu úžasnú knihu, ktorá nesie názov After- Bozk. Pohodlne sa usaďte a prajem príjemný zážitok z čítania.  

Chcem upozorniť, že recenzia môže obsahovať spoilery takže ak pokračuješ v čítaní tak na tvoje vlastné riziko.


Príbeh nám rozpráva o Tesse, dievčati, ktoré randí len so slušne vychovaným chlapcom Noahom. Práve nastúpila na Vysokú školu aby si splnila životné ciele, ktoré si určila a jej matka nato dohliada aby to tak aj všetko aj zostalo. Hneď v prvý deň na vysokoškolskom internáte naraz= na Hardina, ktorý stelesnením asi všetkého zlého- je potetovaný, s pírsingom v pere, je až príliš sebavedomý a s britským prízvukom, je až príliš drzý. Vzhľadom na jeho správanie by ho mala Tessa nenávidieť- a aj nenávidí pokiaľ sa s ním neocitne v jednej izbe, kde stačí jediný bozk aby sa všetko zmenilo. V jednej chvíli jej vraví aká je nádherná a krásna a vzápätí ju odstrkuje a vraví jej, že nie je pre ňu ten pravý. Tessa pociťuje - aj napriek jeho bezohľadným spôsobom- nutkanie preniknúť mu hlbšie pod kožu a objaviť skutočného Hardina. Tessa ma skutočného priateľa, prečo sa teda snaží zblížiť s Hardinom a predsudkom voči všetkým dievčatám, s ktorými bol. Prečo Tessa dovolí aby jej ubližoval- žeby v tom bola láska?- keď vie, že jej život už nikdy nebude taký aký bol predtým..  

♡♡♡♡♡

Asi po dvadsiatich minútach rozmýšľania kde začať som prišla nato, že sama neviem. Pretože táto kniha vo mne vyvolala neskutočne pocity, kedy som na konci knihy mala chuť navštíviť autorku a otrieskať jej ju o hlavu z toho ako uzavrela prvý diel tejto série. No ale poďme pekne od začiatku.  

Už hneď na prvých stránkach som nenávidela správanie hlavných postav, pretože to ako sa správali mi neskutočne liezlo na nervy ale myslím si, že vďaka tomu tá kniha pokračuje a končí tak ako to je.  

Tessa.  Jej správanie je na začiatku podľa mňa typické pre hlavnú hrdinku tohto žánru, je hanblivá, bojazlivá a radšej sa bude učiť akoby mala ísť na nejakú párty. Aj keď v niektorých chvíľach som z nej mala dojem, že sa snaží pôsobiť troška drsnejšie v očiach iných. Rovnako som mala pocit, že si až príliš vyčíta chyby, ktoré spravila na začiatku knihy. Postupom času, keď som knihu čítala ďalej som sa s ňou nejako spriatelila a buď sa začala chovať normálne a dostala rozum alebo som sa vžila do  jej života. Ale myslím, že obe aj keď aj neskôr bola svetlá chvíľa kedy sa správala podľa môjho názoru otravne.  

Hardin.. No čo by som Vám povedala k nemu okrem slova, že sa choval väčšiny knihy ako idiot? Vlastne keď sa nad tým zamyslím  keď už viem koniec tak sa choval ako idiot celú knihu. Ale tie tam boli svetlé chvíľky kedy sa mi páčilo ako sa zachoval či už k Tesse alebo iným ľuďom. Keď sa zamyslím nad tým akú úlohu mal vlastne celú knihu- ako postava samozrejme- tak.. Nie aj tak sa správal ako idiot, ktorý túto knihu oživil a dal jej podľa mňa taký ten nádych čo sa bude dialo ďalej- myslím tým akú bude mať Hardin náladu. No aj napriek tomu som si ho obľúbila aj keď no. 

Ale poďme už teraz k samotnému príbehu. Aj keď mi to miestami pripomínalo päťdesiat odtieňov- asi tak polku knihy- tak som ostala milo prekvapená, už len z toho ako to autorka spracovala a ako ten príbeh vyvinula.  
Celý čas sa v tejto knihe rieši vzťah Hardina a Tessi. A polku knihy Tessi a Noaha. Aj keď sa mi pozastavil mozog nad tým ako nemohla vedieť, ktorého vlastne chce, vlastne mám dojem, že ona polovicu knihy ani nevedela čo chce. No ale asi vieme všetci ako sa rozhodla...  

Čo sa týka mojich pocitov z tejto knihy tak mi lietali ako na horskej dráhe. Aj
keď som mala pár slabých chvíľ kedy sa mi táto kniha prestávala páčiť a začala som sa aj celkom nudiť tak tam prišlo niečo čo ma znova prebralo a stránky sa mi len tak míňali medzi prstami. Neviem z akého dôvodu ale tie hádky medzi Tessou a Hardinom mi prišli neskutočne vyčerpávajúce pre mňa ako čitateľa, už len preto, že boli naozaj časte a niekedy mi prišlo, že stále o tom istom čo mi neskutočne prekážalo ale zároveň sa mi to páčilo. Viem, že to je zvláštne ale z tejto knihy mám tak zmiešané pocity, že sama neviem čo s nimi. Knihu milujem a patrí medzi moje obľúbené aj napriek všetkému čo mi tam prekážalo.  

A ešte by som rada spomenula Tessinu matku, ktorá ma asi od polovice knihy začala neskutočne liezť na nervy. Jednoducho to ako sa správala sa mi nehodilo na dospelú ženu a nie to ešte matku. Aj keď áno chápem bála sa o svoju dcéru ale jednoducho nad určitými situáciami by sa zastavil mozog asi každému.  
Jednoducho milujem túto knihu, rovnako ako budem milovať ďalšie časti, na ktoré sa už nesmierne teším. 
 
No ale poďme už na odporúčanie. Popravde túto knihu odporúčam každému, kto je na takéto žánre, kto ma rád takéto knihy. Pretože ja som si túto knihu zamilovala a som si istá, že si ju zamilujete aj vy. Preto neváhajte a prečítajte si a pochopíte môj kolotoč emócii nad touto knihou, pretože rovnaký budete mať aj vy. 

Rada by som sa Vám poďakovala za prečítanie mojej recenzii, dúfam, že sa Vám páčila a zanechala vo Vás nejakú moju myšlienku. My sa čoskoro vidíme pri ďalšej recenzii, ale zatiaľ si užívajte tieto posledné februárové dni.





You May Also Like

3 komentárov

  1. Teraz si má úplne naladila na túto knižku:D a mám strašné nutkanie ju hneď zohnať a začať čítať. Dúfam, že sa k nej dostanem, kým vyjde film.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som ťa na knihu naladila 🤗 Určite si ju prečítaj ešte pred filmovým spracovaním ❤️

      Odstrániť
  2. Tak takéto knižky mám rada niekedy je to pre mňa relax, ale v poslednom čase sa radšej knihám o láske a romantike a podobne radšej vyhýbam :D :)

    OdpovedaťOdstrániť

Nahlásiť zneužitie