Princezná v utajení

by - 2/14/2019

Autor: Connie Glynn
Originálny názov: The Rosewood Chronicles- Undercover Princess
Rok vydania: 2018, COOBOO
Jazyk: Slovenský
Počet strán:336
Prečítané: 2/2019


Veľká vďaka patrí vydavateľstvu albatros média, ktorý mi  knihu zaslali. Vaša knihovnička sa poteší ak si ju zakupíte TU.


♡♡♡♡♡
Na tvári sa mu zračili skutočné obavy. Pri predstave, že by sa mu nepáčilo, keby sa jej kvôli Ellie niečo stalo, sa jej po tele rozlievalo teplé šťastie, ale zároveň ju premáhala zlosť. Celý čas sa naňho snažila urobiť dojem, aby jej ako portmanovi dôveroval, a on jej nakoniec povie, že ma o ňu obavy! Dalo sa to vyriešiť jediným spôsobom. 
♡♡♡♡♡


Môj názor, moje pocity

Chcela by som Vás privítať pri dnešnej recenzii na knihu, ktorá nesie názov Princezná v utajení. Pohodlne sa usaďte a ja Vám prajem príjemný zážitok z čítania.  


Príbeh nám rozpráva o dvoch dievčatách- Lottie a Ellie. Ellie je maradovská princezná, ktorá si zo všetkého najviac želá nebyť princeznou. A Lottie? Ona o tom snívala už mnohokrát. Jedného dňa keď sa začne nový  školský rok na Roswood Hall, Lottie zavedie osud do jednej z internátnych izieb, kde nájde Ellie. Zdá sa, že svoje problémy a túžby môžu jednoducho vyriešiť, stači ak si vymenia úlohy. Lenže jedného dňa sa začnú diať zvláštne veci, ktoré nasvedčujú tomu, že niekto odhalil ich tajomstvo. Lottie a Ellie sa s týmto problémom budú snažiť bojovať a svoje tajomstvo udržať v bezpečí. Ostáva im už len zistiť, kto toto ich tajomstvo odhalil.  

 ♡♡♡♡♡

Čítať samé pozitívne recenzie na túto knihu vo mne vyvolalo pocit, že túto knihu si musím prečítať a to hneď, a tak som ju vzala do rúk a čítala. Lenže bola aj pre mňa taká ako aj pre iných?  

Zo začiatku ma táto kniha veľmi nezaujala, aj keď som si vedomá, že nejako nás autorka musí oboznámiť s postavami a tým čo nás čaká. Rovnako som sa prvé stránky trošička strácala ale všetko som si postupom času dala dokopy a už som s tým problém nemala.  

Kniha ma niečo cez tristo strán čo nie je veľa ale mne osobne to na tento príbeh, na túto knihu prišlo veľa, už len z toho dôvodu, že niektoré časti knihy sa mi zdali nudnejšie, alebo tam boli len do počtu. Ak by som si odmyslela tie stránky tak myslím, že kniha by tak či tak dávala zmysel ale mala by o niekoľko desiatok strán menej.  
Zvrat, ktorý autorka dala ohľadom postavy, ktorá odhalí tajomstvo Lottie a Ellie, sa mi naozaj páčil, pretože asi ani vo sne by mi nenapadlo, že to môže byť takto- aj keď mi táto postava nebola sympatická ale nečakala by som od nej takýto podraz, už len z dôvodu, že pôsobila naozaj milo, teda aspoň podľa mňa.  

Kniha sa delí na tri časti, “Vitajte v Rosewood Hall” , “Ako byť princeznou” a treťou časťou “Predstavenie princeznej”. Toto rozdelenie sa mi páčilo, už len preto, že tá kniha po grafickej stránke vyzerala krajšie ale zároveň to bolo aj prehľadnejšie. Všetky tieto časti mali niečo čím boli naozaj skvelé. Ale podľa môjho názoru mi tá tretia časť prišla ako autorkina improvizácia. Myslím si, že malo to mať úplne iný chod udalosti ako malo. Samozrejme, že to je len môj názor. Ale vďaka tejto poslednej časti, druhej polovici tejto časti, mi to prišlo, že to knihu oživilo aj keď mi to tam absolútne nepasovalo ale bolo to zaujímavejšie.  

Autorka tejto knihy sa snažila podľa môjho názoru poukázať nato, že každá z nás vo svojom vnútri chce byť princezná.  

Hlavné postavy som vnímala ako dve rozličné svety. Ako čierna a biela ale aj napriek
tomu sa z nich stali kamarátky, ktoré pre seba urobia čokoľvek. 
 Ellie mi prišla na prvých stránkach aká ta typická rozmaznaná princezná, ale postupne som na ňu zmenila názor, pretože po tej princeznej z prvých strán už nebola ani zmienka a Ellie už bolo tiež svojím spôsobom rozumné dievča, pre ktorú kamarátstvo znamená všetko.  
Lottie bola opakom Ellie, rada mala veci poporiadku, bola láskavá, milá. Išla si za svojimi snami, a nemala problém sa obetovať pre iných ľudí. A zároveň si plnila svoje sny.  

Ak by som mala túto knihu zhrnúť tak bol to milý princeznovský príbeh, plný tajomstiev, pravého kamarátstva. Moje odporúčanie na túto knihu- Prečítajte si to! Pretože aj napriek tomu, že pre mňa táto kniha mala niekoľko chýb som si tento svet a túto knihu užila. Takže ak váhate nad touto knihou tak Vám vravím, “Choďte do toho.” a spravte si na ňu vlastný názor, pretože je to to najlepšie čo človek môže urobiť. 

Rada by som sa Vám poďakovala za prečítanie mojej recenzii, dúfam, že sa Vám páčila a zanechala vo Vás nejakú moju myšlienku. My sa čoskoro vidíme pri ďalšej recenzií, ale zatiaľ si užívajte tieto februárové dní. 


You May Also Like

1 komentárov

  1. Takéto knihy sa mi aj celkom páčia hoci mi to tuším pripomína jeden film, kde sa tiež vymenili dve rozličné a na prvý pohľad úplne rovnaké baby :)

    OdpovedaťOdstrániť

Nahlásiť zneužitie