After Sľub

by - 3/24/2019

Autor: Anna Toddová
Originálny názov: After We Collided
Rok vydania: 2015, Ikar v edícii Yoli
Jazyk: Slovenský
Počet strán:666

Veľká vďaka patrí kníhkupectvu Panta Rhei, ktorý mi knihu zaslali. Vaša knihovnička sa poteší ak si ju zakúpite TU.   


♡♡♡♡♡
Nedokázal som si predstaviť, že by som mal takto stráviť zvyšok života. Ak ju už nikdy nebudem držať v náručí, ak už nikdy vedľa seba nepocítim teplo jej tela... Musím spraviť niečo, čím jej aj sebe dokážem, že na to mám. Že sa môžem zmeniť. Musím sa zmeniť a prisahám, že sa zmením.
♡♡♡♡♡ 


Môj názor, moje pocity 

Chcela by som Vás privítať pri dnešnej recenzii, na druhé pokračovanie série After, ktorá nesie názov (After) Sľub. Pohodlne sa usaďte a prajem príjemný zážitok z čítania. 


Príbeh nám rozpráva o Tesse, ktorá sa dozvedela pravdu o začiatku vzťahu s Hardinom. Vedela, že Hardin- človek, ktorého miluje- dokáže byť krutý a zlý lenže ani vo sne nečakala, že ju takto dokáže ponížiť. Tessa sa musí zmieriť s tým, že Hardin navždy ostane Hardinom. Ale stále jej nedá pokoj myšlienka, že by sa až tak veľmi mýlila. Jej vlastný rozum aj rodina jej radia aby od neho dala ruky preč, veď nebude prvá, ktorú takto ponížil. Kvôli chalanovi, o ktorom si myslela, že ju miluje sa posunula každého na druhú koľaj. Rodinu, školu, kamarátov, priateľa.. Je si istá, že ďalšie sklamanie už nezvládne, preto by mala naňho vykašľať, skôr, než sa popáli ešte viac.  Lenže to sa ľahko povie ale ťažšie spraví, najmä ak spomína na chvíle kedy bola v Hardinovom náručí a jeho dotyky. Hardin si je vedomý toho, že sa dopustil veľkej chyby a preto sa snaži Tesse ospravedlniť a dokázať jej, že spravil obrovskú chybu a presvedčiť ju, že ju že ju miluje. Lenže dokáže sa Hardin kvôli láske zmeniť? Tessu čaká jedno z najťažších rozhodnutí v živote.  
 ♡♡♡♡♡
Po tom čo som- nie s veľkou radosťou, otočila poslednú stránku prvej knihy som sa nemohla dočkať dňa kedy začnem prvou stránkou druhej knihy. Tento deň nastal a ja som znova veľmi neochotne zatvorila poslednú stránku aj druhej časti. Ale ešte pred tým, než sa tak stalo mnou táto kniha otriasla a zanechala vo mne ešte viac pocitov ako prvá časť knihy. No ale všetko si povieme postupne.  

Táto kniha, tento diel série after pokračuje presne tam kde skončil, nie je poznať, že sa niečo nejako prerušilo. Keď sa nad tým tak zamyslím, táto kniha tiež zatočila mojimi pocitmi, a to celkom dosť. Možno ešte aj viac ako prvý diel.  
Tentokrát sa nám striedajú pohľady Tessy  Hardina. Ak by som si mala vybrať, koho očami ma to bavilo viac tak vyberám si Hardina, pretože týmto nám autorka otvára ďalšie dvere do knihy, a dáva nám aj iný pohľad na knihu a situácie, ktoré sa v nej odohrávajú.  

Ako už iste vieme tak Hardin a Tessa sa nerozišli práve v najlepšom a tiež Hardin sa nezachoval práve najlepšie, a táto kniha mi prišla ako snaha o začiatok a napravenie všetkých chýb. Lenže autorka to skomplikovala o niečo viac a my nevieme čo od knihy čakať ani od toho ako sa to všetko vyvinie, preto bola každá stránka pre mňa prekvapením. Aj keď občas sa mi zdalo, že autorka až príliš skákala od jedného k druhému príliš rýchlo a inokedy som mala pocit, že sa mi to vláči- hlavne časti kde bola jej matka.  

Ako sme už zvyknutý tak medzi Tessou a Hardinom je vždy kopec napätia a hádok, lenže v tejto knihe mi to pripadalo miestami troška prehnané. Rovnako tieto hádky už neboli len o tom čo budeme raňajkovať, ale mali už aj väčšie dopady. Čo musím vyzdvihnúť tak bola jedna hádka, ktorá nám odkryla viac z vnútra postav, čim sa dostávam k tomu, že som zmenila názor na niektoré postavy.  

Tessa. Na začiatku je Tessa milé nevinné dievča, ktoré ma rado literatúru- jednoducho typická kladná hrdinka. Lenže v tejto knihe sa podľa môjho názoru troška viac zmenila, bola iná. Chápem, že tým, že už nebola poslušné dievčatko aké z nej vychovala jej matka. Rovnako chápem, že začala žiť svoj život poriadne ale prišiel zlom kedy mi jej správanie pripadalo viac Hardinovské ako Tessine. Uvedomujem si, že situácia aká vtedy nastala medzi ňou a Hardinom nebola ľahká a určite to nebolo ani jednému z nich príjemné ale aj tak ju tou mňa neospravedlňuje ako sa zachovala. Ale to musíte posúdiť sami keď knihu budete čítať, pretože nerada by som zachádzala do spoilerov. Iba poviem, že sa takto správať nemala a práve preto v mojich očiach aj troška klesla.  

Hardin. Aj keď si stále myslím, že je to idiot tak je to idiot, ktorý sa naučil
milovať aj niekoho iného ako seba. A práve kvôli tomu, že som nahliadla do jeho myšlienok som si ho obľúbila o niečo viac. Snažil sa byť taký akého ho chcela Tessa, byť milý? Lenže nikto sa nezmení z dňa na deň a preto nám vznikajú sľuby, ktoré nie vždy sú splnené- a týmto nenarážam len na Hardina. Musím uznať, že aj napriek Hardinovému správaniu na aké som bola zvyknutá sa našla situácia kedy som ho obdivovala a zaľúbila sa doňho aj ja.  

Rada by som sa vyjadrila aj k Zedovi- lebo ten mi neskutočne leží na žalúdku- ale len pár vetami. Vždy som si ho predstavovala, že pre Tessu bude skvelý kamarát, ktorý ju podrží ako Landon. Ale ticha voda brehy myje ako sa vraví a týmto Zeda oficiálne na tejto knihe nemám rada, pretože to ako sa chová nie je to čo by ste od neho čakali.  

Keďže som sa myslím dostatočne rozpísala k tejto knihe tak je načase moje odporúčanie. Ak ste čítali prvý diel, tak neváhajte a pustite sa do druhého. Ak ste nečítali ani jednu časť, tak to okamžite napravte, pretože prichádzate podľa mňa celkom o veľa. Dúfam, že rovnako ako ja budete túto sériu milovať.  


Rada by som Vám poďakovala za prečítanie mojej recenzií, dúfam, že  sa Vám páčila a zanechala vo Vás nejakú myšlienku. My sa čoskoro vidíme u ďalšej After recenzii. Zatiaľ si užívajte posledné marcové dni.

You May Also Like

1 komentárov

  1. Dnes som videla na túto knižku náhodou trailer na youtube teda na jej prvú časť :) Takže toto by som si určite rada pozrela aj vo filme tak si to aj prečítala v knihe možno :)

    OdpovedaťOdstrániť

Nahlásiť zneužitie