After Puto

by - 4/08/2019

Autor: Anna Toddová
Originálny názov: After ever happy
Rok vydania: 2016, Ikar v edícii Yoli
Jazyk: Slovenský
Počet strán:480

Veľká vďaka patrí kníhkupectvu Panta Rhei, ktorý mi knihu zaslali. Vaša knihovnička sa poteší ak si ju zakúpite TU.  

♡♡♡♡♡
Dokázala ma napraviť: zlepila drobné úlomky mojej chorej duše a vytvorila z nich niečo nemožné, takmer príťažlivé. Urobila zo mňa niekoho, spravila zo mňa človeka. No s každou kvapkou lepidla, ktorú na mňa použila, stratila kvapku samej seba, a ja darebák som jej nemal čo ponúknuť.
♡♡♡♡♡

Môj názor, moje pocity

Chcela by som Vás privítať pri dnešnej recenzií, na štvrté a zároveň posledné pokračovanie série After, ktorá nesie názov (After) Puto. Pohodlne sa usaďte a prajem príjemný zážitok z čítania. 

Príbeh nám rozpráva o Tesse, ktorú vzťah s Hardinom zmenil. Už nie je to milé, naivné a poslušné dievčatko aké bývalá, a Hardin už nie je ten mrzutý a nepríjemný chalan ako kedysi. Ich život je plný prekvapení. Každá prekážka, ktorá sa im postaví do cesty s ich vzťahom poriadne otrasie. Rovnako ako aj temné tajomstvá ich rodín, vďaka čomu zistia, že nie je medzi nimi veľký rozdiel. Tessa chápe a snaží sa pomôcť zvládnuť Hardinové emócie, ktoré vrú v jeho duši a ako jediná dokáže utíšiť jeho výbuchy hnevu a emócií. Hardin Tessu potrebuje. Lenže čím viac pravdy o minulosti vychádza na svetlo, tým sa Hardin viac podáva svojím démonom. Ako vždy sa od seba snaží každého odohnať, a Tessu najviac. Tessa už prišla o nádej, že ho dokáže zachrániť, iba ak by obetovala samu seba. Tessa sa odmieta vzdať bez boja. No stojí jej láska, ak by stratila samu seba? Začne rozmýšľať, za koho vlastne bojuje a vzdáva sa nádeje, že všetko by mohlo byť také aké si to vysnívala.  

♡♡♡♡♡
Na začiatok by som rada povedala, že kapitola môjho after života skončila. Počas celej knihy ako aj sérii, som lietala na emočnej horskej dráhe. 
 Moje pocity z tejto sérii sú veľmi zmiešané, už len z dôvodu, že som od tejto poslednej knihy čakala asi niečo viac ako som dostala (ale to vysvetlím neskôr), no ale aj napriek všetkým negatívnym stránkam môžem s čistým srdcom povedať, že túto sériu som si zamilovala a našla si miesto v mojom rebríčku najobľúbenejších kníh. 

 Začnem tým negatívnym aby sme si to najlepšie nechali na koniec. Ako prvé by som rada povedala, že mi prekážalo ako je kniha písaná a možno aj to, že je o dosť tenšia ako prvá časť. Myslím, že to začalo asi v druhej polovici knihy kedy sa nám dej začal troška deliť na o dva roky neskôr, o šesť rokov neskôr a celkovo to na mňa spravilo zlý dojem, pretože má dosť zaujímalo, čo sa dialo keď autorka nás hodila o niekoľko rokov dopredu. Preto by som bola asi radšej ak by autorka ubrala niekoľko strán v tretej časti a pridala ich do tejto štvrtej, čím si myslím, že by to ešte viac oživila.  

Keď sa konečne odhalilo veľké tajomstvo v Hardinovom živote, tak sa všetko zmenilo. Musím sa priznať, že táto zmena sa mi páčila, pretože to knihe dodalo ten správny smer, také to napätie a to konečne sa tam deje aj niečo iné ako hádky medzi Tessou a Hardinom. Už keď sme pri tom začiatku, tak sa mi absolútne nepáči ako sa Hardin po tom všetkom zachoval a ako túto celú situáciu uzavrel.  

Prišla časť knihy, ktorá mi zlomila srdce a celý môj svet after sa rozpadol, a moja chuť čítať zrazu zmizla, aj keď to bol kolotoč emócií.  
Postava Tessy nám v tejto knihe dozrela a začala sa chovať konečne rozumnejšie, aj keď niekedy by sa dalo nad tým zamyslieť. Páčilo sa mi, že si uvedomila, že svet sa netočí len okolo jej a Hardina a začala si to viac všímať a spravila niečo čím si myslela, že pomohla každému a rovnako aj sebe utriediť si pocity.  

Hardin. Po zamyslení sa nad touto postavou, musím priznať, že ak si ho porovnám na začiatku a teraz, tak sa z neho stal iný človek. Viac sa snaží neubližovať okoliu, a pracovať na sebe a svojich výbuchoch hnevu. Už nie je ten čo musí mať všetko pod kontrolou vo vzťahu s Tessou. Páči sa mi ako sa jeho postava zmenila k lepšiemu, ako sa popasoval s tým všetkým a čo všetko dokázal. Musím priznať, že viac som si obľúbila jeho ako Tessu ale je tam len minimálny rozdiel.  

Myslím, že teraz je asi aj ta správna doba kedy by som sa mala vyjadriť k rodičom Tessy. Čo sa týka jej matky, tak rovnako ako Hardin spravila veľké pokroky v jej správaní, začala viac chápať Tessu a zmena ktorou si prešla od prvej časti knihy je viditeľná. A čo sa týka otca Tessy tak keď konečne som sa s
ním začala zbližovať, a mať s ním nejaký ten vzťah v tom pozitívnom zmysle, pretože videla som, že sa chce zblížiť s Tessou ale to ako to všetko dopadlo, ako sa rozhodol, tým u mňa klesol na plnej čiare.  


Rýchlo sem zhrniem aj moje odporúčanie, pretože ak by som napísala ešte niečo k môjmu názoru tak by to malo niekoľko ďalších strán. Každý jeden z Vás, ktorý milujete tento žáner, tak skočte po tejto knihe pretože Vám môžem sľúbiť, že nebudete ľutovať a budete to milovať rovnako ako ja. Užite si čítanie s touto knihou a touto sériou a nezabudnite, že už tento týždeň sa môžete pozrieť na filmovú verziu. 

 Rada by som Vám poĎakovala za prečítanie mojej recenzii, dúfam, že sa Vám páčila a zanechala vo Vás nejakú myšlienku. My sa čoskoro uvidíme pri ďalšj recenzii ale zatiaľ si užívajte teplé aprílové dni.



 

You May Also Like

2 komentárov

  1. Musím priznať, že táto séria ma nikdy nelákala, ale ako vidím, jej fanúšikovia sa rozrastajú a teraz, keď vychádza aj film, tak po nej možno siahnem 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak kade sa pozerám po blogoch či instagramoch tak všade vidím tieto knihy tak neviem čo si mám o tom myslieť. Ako mám rada celé série ak je niečo v tomto štýle napísané, ale myslím si, že tejto knihe si ešte dám čas :)

    OdpovedaťOdstrániť

Nahlásiť zneužitie