AFTER∥ Kniha VS Film

by - 5/20/2019

Po neskutočne dlhej dobe by som Vás chcela privítať pri knižnom článku. Tentokrát Kniha VS Film After. Tak sa už len pohodlne usaďte a prajem Vám príjemný zážitok z čítania.  

Na začiatok by bolo vhodné sa troška oboznámiť s príbehom knihy/ filmu. Myslím, že tam sa hlavná myšlienka nejako nelíši takže len tak v krátkosti knižný obsah.  

Príbeh je o dievčati menom Tessa,  ktoré randí len so slušne vychovaným chlapcom- Noahom. Práve nastúpila na Vysokú školu aby si splnila životné ciele, ktoré si určila, že chce v živote dosiahnuť. Hneď v prvý deň na vysokoškolskom internáte narazí na Hardina, ktorý je stelesnením asi všetkého zlého- je potetovaný, príliš sebavedomý a s britským prízvukom, a jeho drzosť nemá hranice. Vzhľadom na jeho správanie by ho mala Tessa nenávidieť-a chvíľu to tak aj je, lenže jediný bozk všetko zmení. V jednej chvíli jej vraví aká je nádherná a krásna a vzápätí ju odstrkuje a vraví jej, že nie je pre ňu ten pravý. Tessa mu chce preniknúť hlbšie pod kožu a spoznať skutočného Hardina. Tessa ma skutočného priateľa, prečo sa teda snaží zblížiť s Hardinom a predsudkom voči všetkým dievčatám, s ktorými bol. Prečo Tessa dovolí aby jej ubližoval- žeby v tom bola láska?- keď vie, že jej život už nikdy nebude taký aký bol predtým.. 

Dlho som rozmýšľala ako by som tento článok spracovala. A ako najvhodnejšie mi príde to porovnať, napísať môj dojem z filmu, povedať pár slov o tom ako by som to spracovala ja byť na mieste režiséra alebo kto sa tomuto venuje, a na záver odporúčať čo bolo za mňa lepšie. Samozrejme sa budem snažiť vyhýbať spoilerom.  

Čo mi ako prvé udrelo do očí, že Tristan bola ona a nie on, čo podľa mňa troška
ovplyvni ten celkový dojem, a tiež tu padá otázka, na ako to chcú vyriešiť (ak to bude mať samozrejme pokračovanie) v tretej časti, kde je Tristan ako chlap potrebný. No v skratke, prekážalo mi, že tam bola zmena pohlavia.  

Viete ako celý čas čakáte na okamih kedy si postavy dajú prvý bozk? Tak tuto som čakala neskutočne dlho. V knihe si dali už tak tisíc bozkov a vo filme som tŕpla každú  chvíľu kedy ten bozk už príde. No ale dočkala som sa takžee žiadne škody to nespôsobilo.  

Tiež čo som si všimla, či už z môjho pohľadu alebo niekoho iného, každý sa tešil na časť, scénu pri jazere. Úprimne ma veľmi zaujímalo ako to chcú spracovať, a keď by to už bolo tak ako v knihe tak či to bude prístupne pod 15. No ale k ničomu takémuto nedošlo, čo mňa osobne dosť sklamalo.  

Neviem keď si to tak teraz vezmem tak asi máloktorá scéna bola naozaj, že podľa knihy z čoho som dosť smutná, pretože aj keby to malo byť prístupne od 18, tak by to bolo jednoducho asi lepšie ak by sa viac obracali na knihu, a viac si vzali z tej knihy.  

Nemôžem už hľadať viac rozdielov medzi týmto aj keď je ich viac ako dosť, ale keď si tieto dve neporovnávam, tak som sa do toho filmu zamilovala.  

Už keď sme prešli cez tú časť, čo sa mi nepáčilo, a cez rozdiely tak by som rada povedala aj niečo čo sa mi páčilo. Páčil sa mi celý film, bola som doslova ako na ihlách a hltala som každú jednu scénu, samozrejme vtedy som nebola schopná to porovnávať s knihou z toho pocitu šťastia.  

Povedzme si pravdu, obe boli skvelým zážitkom, obe mi niečo dali a pri oboch som sa skvelo bavila.  Ak to nebudete porovnávať tak je to naozaj skvelý film, len tým, že viete ako sa to končí tak Vám to príde predvídateľné.  

Každopádne Vám odporúčam pozrieť si film, prečítať si knihu ale v žiadnom prípade to neporovnávať. Takže ak váhate nad tým, či si tento film pozrieť tak neváhajte a choďte do toho, pretože budete mať veľmi príjemný zážitok a tento film stojí zato, aj keď no Tristan.. Ale aj napriek tomu neváhajte a pozrite si to.  


Veľká vďaka patrí kníhkupectvu Panta Rhei, vďaka, ktorým som si mohla pozrieť tento film a napísať tento článok.

Dúfam, že sa Vám dnešný článok páčil a vzali ste si nejakú moju myšlienku k srdci. My sa už čoskoro vidíme pri ďalšej recenzií ale zatiaľ si užívajte tieto Májové dni a maturantom prajem šťastnú ruku.  

You May Also Like

1 komentárov

  1. Moja pocity boli dosť podobné, až na to, že sa mi nepáčila ani kniha, ani film :/. Sama neviem prečo, no proste ma ten príbeh asi nejako nedostal. A tiež som na blog robila Knihu VS film na After a nakoniec som zhodnotila, že obe spracovania boli v niečom zaujímavé, no asi nie veľmi pre mňa. Ale som rada, že teba sa páčilo:).

    OdpovedaťOdstrániť

Nahlásiť zneužitie